logo
forsiden registrer deg list brukere om siden
     
         
  hovedmeny  
Brukernavn :  
Passord :  
Husk meg.
Registrer ny bruker!
  sist registrert  
Nick:Registrert:
Nettebetten60 mnd siden
Jazze68 mnd siden
trule73 mnd siden
corsair40484 mnd siden
storeulven90 mnd siden
  sist sett  
Nick:Sist sett:
faen1 mnd siden
satyripus1 mnd siden
bjirn7 mnd siden
henning8 mnd siden
Pennromen8 mnd siden
  aktive brukere  
Ingen brukere aktive nå.
  bursdagsbarn!  
CaZ[83] |Anette|[39]
 

     
         
  søk etter bruker  
 

     
         
Litt info om https://bergen.mislykket.no/ og historien bak siden.

Enkelte lurer kanskje på hvorfor bergenswebben, som siden kalles av ren vane, eksisterer?
Eventuelt hvorfor den i det hele tatt heter noe med 'bergen', når det helt tydelig er et hopetall med brukere fra andre steder i landet også?

Historien
Det hele begynte med en IRC-kanal, #Bergen, på EFNet. (Og her ligger også svaret på det andre spørsmålet, hvorfor siden heter bergen.mislykket.no (også kjent som bergenswebben)). Kanalen hadde en slags midlertidig side med info om hvem som var operatører, og denne siden var midlertidig over en periode på flere år.
Etterhvert begynte enkelte å bli lei denne siden, og en av operatørene - som forøvrig var uten op på det tidspunktet - tok offisielt på seg arbeidet med å lage en såkalt "skikkelig" side.
Hvorvidt han lyktes eller ei er ikke godt å si, det avhenger nok av hvilken målsetning man hadde. Siden ble i hvert fall omsider laget, i løpet av et hopetall 'fritimer' (ledige timer i løpet av skoledagen) høsten 2002 og våren 2003.
Våren 2003 var siden klar til å testes av operatørene, og høsten samme året fikk resten av kanalen lov til å prøve seg også.

Første måneden skjøt aktivitetsnivået i været, men de kommende to månedene dabbet det mer av. En naturlig følge av at alle 'stamgjester' på kanalen hadde registrert seg, og testet ut de fleste 'spennende' funksjonene. (Som forøvrig var langt færre av enn nå, når du leser dette.)

Det skulle likevel vise seg at bekymringene til skaperen av bergenswebben om at siden ville dø helt ut etter to-tre måneder, var grunnløse. Flere og flere nye ansikter, og til og med enkelte gamle IRC'ere som ikke hadde vist seg på #bergen på en årrekke, begynte å dukke opp. Riktignok eksploderte ikke bruken av siden på noen som helst måte, men opphavsmannen mente i hvert fall det var kjekt å se at siden faktisk gjorde en viss nytte for seg.

Men mot all formodning fant brukerne av bergenswebben ut at det slettes ikke bare var folk fra #bergen, eller fra IRC engang, som registrerte seg. Enkelte reagerte på dette, og mente det stred imot siden. Men til tross for at navnet på siden kanskje skulle tilsi det, så skaperen ingen grunn til bekymring. "Jo mere vi er sammen, jo gladere vi blir" og "jo flere, jo bedre" er nærliggende uttrykk å hente frem her.
Og som en gøy vri, og en foreløpig slutt på nyere historie, begynte plutselig flere og flere Tromsøværinger å dukke opp. Trolig, og forhåpentligvis, har vi ikke sett slutten av dem enda heller, men samtidig må det vel være lov å håpe at bergenswebben ikke vil utvikle seg til en krysning mellom enkelte andre, gjerne mer tragiske sider.
Så i den forbindelse tror undertegnede at det må bli på tide å finne ut en målsetning for bergenswebben.

Som alltid er han mottakelig for forslag, både seriøse og useriøse.

- brynjar (fanden), November 2004.

Målsetningen for bergenswebben
Foreløpig er den vel bare:
  • Være et interessant og nyskapende samlepunkt for ung, mellom-ung og litt eldre ung ungdom. (15-30, med god plass til de litt yngre og de litt eldre også. :)
  • Ikke ende opp som et rent sjekkested. (Da er det plutselig overhodet ikke interessant å utvikle siden lenger. Men dere må gjerne bli forelsket i hverandre. ;)
  • Ha fokus på brukerne som mennesker. Ikke som 'opplastere av bilder' eller 'pengemaskiner'. (Enkelte andre sider er vel hovedsaklig full av rene "objekter" som sikler over hverandre?)
  • Skape nye funksjoner samtidig som miljø bevares og nettsamfunnet utvikles.

Dere er alle hjertlig velkommen til å ta del i dette prosjektet. Ingen vet hva neste måned fører med seg, men forhåpentligvis vil alle være tilstede for å få det med seg!

Utviklingslogg
Vår 2003: Siden åpnes for utvalgte prøvekaniner.
Høst 2003: Siden er klar for å motta resten av Bergen.
Vår 2004: Resten av landet begynner å oppdage siden, enkelte jubler, andre surmuler litt. (Men det er sikkert bare sunt.)
Sommer 2004: Trøbbel med å finne et sted bergenswebben kan stå. devolish blir redningen. (Takk!)
Høst 2004: Stabil tilførsel av nye brukere og nye funksjoner. Trafikken økes fra måned til måned, og forfatteren av siden prøver å tenke litt større.
Jul 2004: JULEKALENDER! Med i hvert fall én stor nyhet; versjon 2.01 av siden publiseres, med nytt snertent utseende. (Og med hundrevis(!) av småfikser her og der.)

  BW v3.01 BETA
         
     
     
         
  mest besøkt i dag  
Nick:Besøkende:
 

     
         
  Skrikeboksen  
 

     
         
  nyeste bilder  
Eier:Opplastet:
Irontom02.08-17:43
Bobleif20.10-01:41
Mywicked16.06-15:13
CyberTrec08.02-23:46
|OaSiS|03.08-20:55
BadeGAKK|30.10-01:04
Thingul01.05-19:44
WildThing10.04-14:13
pratejent01.03-19:58
JaHcOOzY27.02-00:15
fanden11.01-10:06
Magicka22.09-02:02
Beatriz08.08-12:54
kvaks31.07-21:05
twr26.07-10:23